-

Kalastuksenvalvojien koulutukset tarjolla Kuusamossa ja Limingassa

0 kommenttia

Oulun Kalatalouskeskus järjestää kevään aikana kalastuksenvalvojien koulutuksia yhteistyössä Kalatalouden Keskusliiton ja Lapin ELY-keskuksen kanssa. 
Kevättalven aikana on suunnitelmissa järjestää yksi koulutus- ja tenttitilaisuus Kuusamossa sekä yksi tenttitilaisuus Limingassa.

Kuusamo, maaliskuu 2023

Kuusamossa pyritään toteuttamaan kalastuksenvalvojien koulutus- ja koetilaisuus maaliskuun aikana (tarkka aikataulu ja paikka vielä avoin). Tilaisuus on kaikille halukkaille avoin. Tilaisuuden järjestämisen edellytyksenä on riittävä osanottajamäärä.

Ilmoittautuminen tehdään Oulun Kalatalouskeskukselle Jarmo Tuukkaselle  (jarmo.tuukkanen@proagria.fi) tiistaihin 28.2.2023 mennessä.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kalatalouden Keskusliiton (KKL) ja Lapin ELY-keskuksen kanssa. Koulutusosiosta vastaavat KKL:n toimihenkilöt ja koulutusosio on maksuton. Koulutuksen päätteeksi Lapin ELY-keskuksen kalatalousviranominen järjestää kalastuksenvalvojan kokeen.

Lapin ELY-keskuksen kalastuksenvalvojan kokeen kustannus on 55 €/hlö (sis. osallistumismaksu 22 €, hyväksymis-/hylkäämispäätös 22 € ja valvojakortti/tunnus 11 €). Lasku tenttiin osallistumisesta toimitetaan osallistujalle jälkikäteen. Tarkemmat aikataulut ja ohjeet toimitetaan ilmoittautuneille heti maaliskuun alussa.

Liminka 13.4.2023

Lapin ELY-keskus järjestää Limingan Ala-Temmeksessä Helmen Pirtissä (Ketunmaantie 1, 91930 Ala-Temmes) torstaina 13.4.2023 klo 12:30 kalastuksenvalvojien koetilaisuuden. 

Kokeeseen valmistautuminen tapahtuu itseopiskelumateriaalien avulla.

Itseopiskelumateriaaleja löytyy esimerkiksi Kalatalouden Keskusliiton Youtube-kanavalta https://youtu.be/uklfdXlWtPs (kalastuksenvalvojien etäkoulutustilaisuus v. 2022) tai Kalastuksenvalvojan oppaasta (Fredrikson & Rauhala, päivitetty painos v. 2022, tilattavissa www.ahven.net/tuotteet/).

Kokeeseen ilmoittautumiset viimeistään maanantaihin 3.4.2023 mennessä suoraan ELY-keskukselle Janne Narkiniemelle, janne.narkiniemi@elykeskus.fi tai puhelimitse +358 295 023 716.

Lapin ELY-keskuksen kalastuksenvalvojan kokeen kustannus on 55 €/hlö (sis. osallistumismaksu 22 €, hyväksymis-/hylkäämispäätös 22 € ja valvojakortti/tunnus 11 €). Lasku tenttiin osallistumisesta toimitetaan osallistujalle jälkikäteen.

Molempia tilaisuuksia koskevat tiedot

  • Koetilaisuus kestää kokonaisuudessaan noin tunnin verran

  • Valvojakorttia varten on toimitettava valokuva. Kuvan voi toimittaa sähköisesti (suositus) janne.narkiniemi@ely-keskus.fi tai koetilaisuuden yhteydessä paperisena

  • Kalastuksenvalvojan kokeeseen osallistujan on todistettava henkilöllisyytensä kuvallisella henkilökortilla, esimerkiksi ajokortilla tai passilla

Muistutuksena

Kalastuksenvalvojien valtuudet ovat voimassa 10 vuotta kerrallaan. Koulutukseen ja tenttiin voi hakeutua aikaisintaan yhtä (1) vuotta ennen kalastuksenvalvojan kortin umpeutumista. Nyt on hyvä aika käydä omien kalastuksenvalvojien tilanne läpi ja yrittää rekrytoida uusia, innokkaita henkilöitä jatkamaan tätä tärkeää työtä vesialueiden pelisääntöjen noudattamiseksi.