-

Koululaiset tutustuivat kalastuksen ihmeisiin Rovaniemellä

0 kommenttia

Valtakunnallisen kalastuspäivän tämän vuoden ensimmäinen Lapin aluetapahtuma järjestettiin Rovaniemellä 23. elokuuta Ounaspaviljongilla. Aurinkoisen päivän aikana kalastukseen ja kalan käyttöön tutustui 240 koululaista. Rovaniemen aluetapahtuman järjestivät Lapin Kalatalouskeskus ry, Rovaniemen 4H-yhdistys, Lapin Vapaa-ajan kalastajat ja Lapin Martat.

Kalastuspäivän osallistujat olivat Rovaniemellä Vaaranlammen koulun, Harjoituskoulun ja Nivavaaran koulun 4–6-luokan oppilaita opettajineen. Päivä toteutettiin edellisvuosien tapaan onnistuneesti toimintarasteina, joilla lapset kalastivat sekä tutustuivat kalastuksen nykypäivään, kalabiologiaan, kalankäsittelyyn ja jokamiehenoikeuksiin.

Rovaniemen keskustan tuntumassa oleva Ounaspaviljongin alue Ounasjoen varrella palveli tapahtuman tavoitteita jälleen hyvin. Kukin luokka teki toimintarasteja kaksi tuntia. Onkimiseen varattiin tänä vuonna reilusti aikaa, ja se tuotti mukavia saaliita innostaen vielä enemmän kalastamiseen.

Rovaniemen koululaiset keräsivät järjestäjiltä kiitosta hyvästä käytöksestä kalastusalueella ja aktiivisesta osallistumisesta kalankäsittelyyn ja erilaisten kala-aiheisten tehtävien tekemisessä. Lapin Marttojen toimintarastilla koululaiset saivat itse kokeilla muikkujen perkkaamista, ja se olikin monelle ensimmäinen kalankäsittelykerta.

Valtakunnallisen kalastuspäivän aluetapahtuma järjestetään Lapissa vielä Ranualla 30. elokuuta. Tuolloin mukana ovat Kuhan koulu ja Kirkonkylän alakoulun koululuokkia.

Tapahtuman järjestämiseen on saatu rahoitusta maa- ja metsätalousministeriöltä kalastonhoitomaksuvaroista.