-

Lapin kalastuskesä on ollut poikkeuksellisen vilkas

0 kommenttia

Vilkkaan kalastuskesän myötä ovat lupakiintiöt loppuneet kohteella toisensa jälkeen. Metsähallituksen Inarijärven kalastusluvat esimerkiksi on loppuunmyyty kesken sesongin ensimmäistä kertaa historiassa. 

Metsähallitus muistuttaa, että ilman lupaa jääneet kalastajat voivat kuitenkin viehekalastaa Inarijärvellä yhdellä vavalla lunastamalla valtion kalastonhoitomaksun.  

Metsähallitus on tiedottanut Ylä-Lapin alueen loppuunmyydyistä ja hupenevista lupamääristä valtion kalastuskohteissa pitkin kesää. Luvat ovat loppuneet myös sellaisilta kohteilta, jotka kattavat laajoja vesialueita ja joissa kiintiö on aiemmin riittänyt. Tänä vuonna kalastuslupia on loppunut myös muilta kohteilta, kuten Enontekiön erämaalta ja Utsjoen erämaalta.

Myös kalastusluvat osakaskuntien ja kalatalousalueiden viehekalastuksen yhtenäislupa-alueilla on kesän aikana käyneet kaupaksi edellisiä vuosia runsaammin.

Lisääntynyt kalastusinnostus ei yksin selitä lupien loppumista. Joidenkin Lapin kohteiden kysyntää lienee lisännyt se, ettei Tenolla ei ole saanut tänä kesänä kalastaa lohta. Lohestajat ovat kansoittaneet nyt Lapissa  Tornion-Muonionjoelle ja Simojoelle tavallista enemmän myös sen vuoksi, että koronan vuoksi menoa naapurimaihin on vältelty.