-

Lapin kalatalouskeskus järjestäytyy uudeksi yhdistykseksi - ProAgria Lapin toiminta päättyy

0 kommenttia

Lapin kalatalouskeskus / ProAgria Lappi ry

Tiedote 21.6.2022

Lapin kalatalousneuvonta on toiminut useamman vuosikymmenen ajan yhdessä maaseutuneuvonnan kanssa ProAgria Lappi ry:n alla järjestäytymättömänä yhdistyksenä, jonka nimenä on ollut Lapin kalatalouskeskus. Yhteistyö on ollut kalatalousneuvonnan kannalta hyvä ja toimiva.

ProAgria Lappi ry:n varsinainen vuosikokous pidettiin Rovaniemellä torstaina 16. kesäkuuta 2022. Kokouksen asialistalla tärkeimpänä asiana oli valita yhdistykselle puheenjohtaja ja vähintään kolmihenkinen hallitus.

Koska ProAgria Lappi ry:n varsinaisessa vuosikokouksessa ei löytynyt yhdistykselle puheenjohtajaa eikä hallitusta, joutui vuosikokous toteamaan, että ProAgria Lappi ry on katsottava purkautuneeksi hallinnon puuttumisen vuoksi.

Maakunnan oma Lapin kalatalouskeskus ry järjestäytyy

ProAgria Lappi ry:n varsinaisessa vuosikokouksessa päätettiin, että yhdistyksen toiminnan päätyttyä Lapin kalatalouskeskus aloittaa toiminnanjohtajansa johdolla prosessin, jossa Lapin kalatalouskeskus rekisteröityy itsenäiseksi yhdistykseksi. Tämä on ollut myös maakunnan kalatalousalan toimijoiden tahtotila.

Uuden yhdistyksen perustamisella turvataan kalatalousneuvonnan tulevaisuus omana maakunnallisena neuvontajärjestönä.

Kokouskutsu

Lapin kalatalouskeskus ry:n perustava kokous pidetään 4.7.2022 Rovaniemellä osoitteessa Raidetie 1, 96900 Saarenkylä kello 15.00 alkaen.

Kokouksessa päätetään yhdistyksen perustamisesta, hyväksytään säännöt ja valitaan yhdistykselle puheenjohtaja ja hallitus.

 

Lisätiedot:  

Anna-Leena Inkerö
+358 43 850 0061
anna-leena.inkero@proagria.fi