-

Lappi ja Oulu aloittavat kalatalouskeskusten välisen yhteistyön Posion Muikkumarkkinoilla

0 kommenttia

Lapin Kalatalouskeskus ry ja Oulun kalatalouskeskus / Oulun Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Oulu osallistuvat perinteisille Posion Muikkumarkkinoille yhteisellä osastolla.

Muikkumarkkinoiden yhteisponnistus aloittaa kalatalouden maakunnalliset rajat ylittävän yhteistyön kahden pohjoisimman kalatalouskeskuksen välillä. Lapin Kalatalouskeskus ry:llä ja Oulun kalatalouskeskuksella on vahva tahto syventää ja parantaa kalatalouskeskusten välistä saumatonta yhteistyötä.

”Tämä toteutuu maakuntien rajat ylittävällä toiminnalla, joka tähtää molempien maakuntien kalaharrastuksen edistämiseen ja kalastustietoisuuden levittämiseen”, kertoo Oulun kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Heikki Tahkola.

”Muikkumarkkinat Posiolla ovat sopivasti kalatalouskeskusten toimialueiden rajalla, joten tämä tapahtuma on luonteva aloitus yhteistyöllemme”, kertoo Lapin Kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Anna-Leena Inkerö.

Muikkumarkkinoilla kalatalouskeskusten yhteisosastolla on kalan fileerausta ja maistatusta. Osastolla kerrotaan myös osakaskunta- ja kalatalousaluetoiminnasta ja kalastuksenvalvonnasta sekä vesienhoidosta, valuma-aluekunnostuksista ja vesirutosta.

Lapin ja Oulun kalatalouskeskukset ovat saaneet Muikkumarkkinoille osallistumiseen avustusta Lapin ELY-keskukselta alueellisen kalatalouden edistämishankkeiden määrärahoista, jotka ELY-keskuksille myöntää Maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätiedot:                  

Heikki Tahkola, p. 040 7477 652
Anna-Leena Inkerö, p. 040 5500 527