-

Lappi ja Oulu jatkavat kalatalouskeskusten välistä yhteistyötä Kemissä Täiköntorin markkinoilla

0 kommenttia

Lapin Kalatalouskeskus ry ja Oulun kalatalouskeskus / Oulun Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Oulu osallistuvat yhteisellä osastolla 24.–25. toukokuuta pidettäville Kemin Täiköntorin markkinoille.

Lapin Kalatalouskeskus ry:llä ja Oulun kalatalouskeskuksella on vahva tahto syventää vuosi sitten Posion Muikkumarkkinoiden merkeissä alkanutta saumatonta yhteistyötä.

”Yhdessä toimimalla saamme kaikkien vahvuudet valjastettua. Viime vuonna saimme markkinatempauksestamme runsaasti positiivista palautetta. Kalan fileeraus kiinnosti, kuten myös kalastus- ja kalataloustiedot sekä vesistöasiat”, kertoo Oulun kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Heikki Tahkola.

”Viime vuoden kokemukset Muikkumarkkinoilta olivat niin hyvät, että yhteistyön jatkaminen oli itsestään selvää”, kertoo Lapin Kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Anna-Leena Inkerö.

Kemin Täiköntorilla kalatalouskeskusten yhteisosastolla on kalan fileerausta ja maistatusta. Osastolla kerrotaan myös muun muassa osakaskunta- ja kalatalousaluetoiminnasta ja kalastuksenvalvonnasta sekä vesienhoidosta, valuma-aluekunnostuksista ja vesirutosta. Myös lapsille löytyy kala-aiheista puuhaa.

Tänä vuonna mukana on myös Lähikalaa lautaselle -hanke, jota hallinnoi Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu ry. Hanke maistattaa lauantaina helppotekoisia kalatuotteita.

Lapin ja Oulun kalatalouskeskukset ovat saaneet Kemin Täiköntorin markkinoille osallistumiseen avustusta Lapin ELY-keskukselta alueellisen kalatalouden edistämishankkeiden määrärahoista, jotka ELY-keskuksille myöntää Maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätiedot:                  

Heikki Tahkola, p. 040 7477 652
Anna-Leena Inkerö, p. 040 5500 527

 

Lähikalaa lautaselle -hanke: