-

Osallistu kalastuksenvalvojien koulutus- ja koetilaisuuteen!

0 kommenttia

Kalatalouden Keskusliitto järjestää Oulussa yhteistyössä Oulun Kalatalouskeskuksen kanssa keskiviikkona 8.12.2021 klo 9:30 alkaen kalastuksenvalvojien koulutus– ja koetilaisuuden.

Tilaisuus järjestetään Technopolis Ydinkeskustan (Sepänkatu 20, 90100 Oulu) Reykjavik –kokoustilassa. Kokoustilan läheisyydessä sijaitsee runsaasti parkkitilaa viereisen Nummikadun parkkitalossa.

Koulutukset ja kokeet on tarkoitettu kalastuksenvalvojille, joiden valvojaksi hyväksymisestä on kulunut kymmenen (10) vuotta, jonka jälkeen kortti on uusittava. Myös uudet kalastuksenvalvojaksi haluavat henkilöt voivat osallistua tilaisuuteen. Koulutus ja koe ovat samat molemmille ryhmille ja tapahtuvat samassa tilassa. Koulutus ja kahvi ovat ilmaisia, ELY-keskuksen koe on maksullinen.

Ilmoittautuminen:

Tilaisuuden osanottajamäärä on rajattu koetilaisuuden ja koronaturvallisuuden vuoksi 30 henkilöön, joka on noin puolet saliin tavanomaisesta väkimäärästä. Suojamaskien käyttöä suositellaan edelleen.

Osanottajat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.11.2021 sähköpostilla osoitteeseen jarmo.tuukkanen@proagria.fi.

Ilmoittautumisesta tulee ilmetä ilmoittautujan nimi, organisaatio, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Vanhojen valvojien tilanteesta:

Kun kalastuksenvalvojaksi hyväksymisestä on kulunut kymmenen vuotta, valvojaksi hyväksymisen voimassaolo päättyy, joten sitä pitää hakea uudelleen ja uusia valvojan koe. Hyväksymisen uusimista voidaan kuitenkin hakea ELY-keskukselta jo vuotta ennen sen voimassaolon päättymistä tai vuoden kuluessa sen päättymisestä. Hyväksyminen voidaan uusia, jos hakija on suorittanut kalastuksenvalvojan kokeen edellä mainittuna ajanjaksona. Jos mainittu ajanjakso ehtii kulua umpeen, on mahdollista suorittaa tismalleen sama koe uutena kalastuksenvalvojana ja jatkaa toimintaa kalastuksenvalvojana.

Kokeesta:

Kokeeseen voi osallistua osallistumatta koulutukseen, mutta kokeeseen tulee kuitenkin ilmoittautua. ELY–keskus laskuttaa kokeeseen osallistuneita
55 € (sis. ALV 24 %, koe ja valvojankortti) jälkikäteen. Kalastuksenvalvontakortin passikuva toimitetaan ELY–keskukselle sähköisesti (suositus) kortin laskutustietojen yhteydessä tai sen voi toimittaa tentin yhteydessä irtonaisena kuvana. Kokeeseen osallistuvien on esitettävä henkilöllisyystodistus.

Kurssien kouluttajina toimivat järjestöjohtaja Risto Vesa ja lakimies Elias Rauhala Kalatalouden Keskusliitosta. Lisää koulutuksia järjestetään vuoden vaihteen jälkeen.

Aikataulu ja lisämateriaali tästä