-

Uusi Lapin Kalatalouskeskus ry on syntynyt

0 kommenttia

Lapin Kalatalouskeskus ry 

TIEDOTE

Uusi Lapin Kalatalouskeskus ry työskentelee lappilaisen kalatalouden eteen

Lapin kalataloustoimijat ovat heinäkuun alussa perustaneet Lapin Kalatalouskeskus ry:n, jonka tehtävänä on toimia alueellisena kalatalouden edistämisjärjestönä.
Perustamiskokous valitsi Lapin Kalatalouskeskus ry:n puheenjohtajaksi Kosti Hietalan Muoniosta. 
Hallituksen jäseniksi valittiin Tarmo Yrjänheikki (Itä-Lappi), Juhani Veijonaho (Etelä-Lappi), Mika Aikio (Pohjois-Lappi) ja Risto Leinonen (Länsi-Lappi).
Toiminnanjohtajaksi hallitus on valinnut Anna-Leena Inkerön.
Lapin Kalatalouskeskus ry:n puheenjohtaja Kosti Hietala kertoo, että kalatalouskeskus on aiemmin toiminut ProAgria Lappi ry:n yhteydessä. Siinä kalataloudella on ollut oma valiokunta.
”ProAgria Lapin toiminnan loppuessa on tärkeää, että kalatalousneuvonnan turvaamiseksi Lapissa on jatkossakin Lapin Kalatalouskeskus. Tämän vuoksi kalatalouskeskus on nyt perustettu uudeksi itsenäiseksi yhdistykseksi, Lapin Kalatalouskeskus ry:ksi”.

Yhdistyksen toiminta

Kalatalouskeskuksen tarkoituksena on muun muassa kehittää kalatalouden yleisiä edellytyksiä, toimia jäsentensä ja kalaveden omistajien hyväksi, sekä edistää kaupallista kalastusta, osakaskuntatoimintaa ja kalatalousaluetoimintaa. 
Kalatalouskeskuksen tehtävänä on myös edistää kalastusharrastusta ja yleisen kalataloustietouden levittämistä. 
Uusi yhdistys järjestää toimintatavoitteidensa mukaisesti muun muassa koulutustilaisuuksia osakaskunta- ja kalatalousaluetoimijoille. Elokuussa Lapin Kalatalouskeskus on järjestämässä Valtakunnallisen kalastuspäivän Lapin aluetapahtumia Rovaniemellä ja Sallassa yhdessä muiden toimijoiden kanssa.
Lapin Kalatalouskeskuksen perinteisiin kuuluu myös Lapin kalatalouspäivien järjestäminen syystalvella. Kalatalouspäivät kokoaa yhteen kalatalousviranomaiset ja -asiantuntijat sekä osakaskuntien ja kalatalousalueiden toimijat.

Lisätiedot:

Lapin Kalatalouskeskus ry:n puheenjohtaja Kosti Hietala p. 050 356 5806