-

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään Lapissa elokuussa

0 kommenttia

Lapissa osallistutaan Valtakunnallisen kalastuspäivään myös tänä vuonna. Suuressa osassa Suomea koululaisille suunnattu kalastuspäivä pidetään toukokuussa, mutta Lapissa se halutaan pitää sulien vesien aikaan elokuun lopussa. Valtakunnallista kalastuspäivää vietettiin myös viime vuonna elokuussa koronarajoitusten sallimissa puitteissa.

Tänä vuonna Lapin aluetapahtumia on kaksi. Rovaniemellä tapahtuma on keskiviikkona 24. elokuuta ja Sallassa se on keskiviikkona 31. elokuuta. 

Valtakunnallisen kalastuspäivän tavoitteena on edistää lasten ja nuorten monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä saada lapset ja nuoret kalaan. Tapahtuman Lapissa järjestävät yhteistyössä Lapin kalatalouskeskus/ProAgria Lappi ry sekä 4H-Rovaniemen ja Sallan paikallisyhdistykset. 

Kalastuspäivä on suunnattu 4-6-luokkalaisille. Rovaniemellä päivään odotetaan osallistuvan noin 240 lasta, Sallassa noin 60 lasta.

Koululuokkien Kalabongauskisa

Koululuokkien Kalabongauskisa järjestetään samalla viikolla (16.–20.5.) kuin muualla Suomessa pidettävä Valtakunnallinen kalastuspäivä. Kisassa on tarkoitus pyydystää koko luokan voimin viikon aikana mahdollisimman monta eri kalalajia. Eniten lajeja kerännyt luokka voittaa jokaiselle oppilaalle kalastusvälineet kesäksi. Kaikkien osallistuvien luokkien kesken arvotaan kalastusvälineitä.